Elstartolt a LiveMX honlapja - az első pályázat [2023-11-02]

© LiveMX

Elkészült a Music Moves Europe programot lebonyolító LiveMX honlapja, és közzétették az első pályázati felhívást. (Kreatív Európa Iroda)


Már látogatható a LiveMX honlapja. Ahogy azt korábban itt megírtuk, a LiveMX konzorciumot jelölték ki a Music Moves Europe program lebonyolítására. A LiveMX célja, hogy célzott finanszírozás révén kielégítse az európai zenei ökoszisztéma sajátos igényeit.

A teljes pályázati keretösszeg 4 millió euró lesz, ami három felhívás között oszlik el. A konzorcium első pályázati felhívását ide kattintva lehet letölteni. A támogatott tevékenységeknek a 2024. március 1. és 2025. február 28. közötti időszakban kell megvalósulniuk.

A finanszírozási rendszer három témára összpontosít:
- a zenei exportra (a zenei export fejlesztése a közös alkotás által, új zenék és előadók innovatív népszerűsítése külföldön, szakmai hálózatok fejlesztése és új piacok megismerése);
- az élőzenei helyszínekre (a művészek forgalmának fejlesztése Európában, az élőzenei ágazathoz igazodó ökológiai megoldások kidolgozása, új közönségstratégiák kidolgozása);
- a digitális terjesztésre és elkötelezettségre.

Pályázati határidő: 2024. január 6.

Bővebb információ:

LiveMX ;
I: https://livemx.eu/