Culture Helps - Egyéni pályázatok a mentális egészség támogatására [2024-02-29]

© Insha Osvita

A Culture Helps egy, az Ukrajnát támogató felhívás, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa programja finanszíroz, és az ukrán Insha Osvita és a német zusa szervezetek hajtanak végre.
A támogatásra olyan 18 éven felüli kulturális menedzserek, művészek és aktivisták pályázhatnak, akik Ukrajnában vagy a Kreatív Európa program országainak valamelyikében élő, kitelepített személyekkel, főként családokkal és gyermekekkel dolgoznak az új közösségekbe történő beilleszkedésükön a kultúra segítségével. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a lelki egészség fontosságára a kulturális területen. (Kreatív Európa Iroda)


Figyelem! Ezen az oldalon egy rövid, magyar nyelvű kivonatot olvashat az Culture Helps projekt Egyéni pályázatok a mentális egészség támogatására programjáról. A hivatalos, angol nyelvű pályázati felhívás és a pályázáshoz szükséges dokumentumok az Európai Bizottság felületén találhatók.

Aktuális pályázati felhívás
Támogatható pályázók
Határidő és fontos dátumok
Költségvetés
Értékelési kritériumok
Tudnivalók a pályázás menetéről
További információ és dokumentumok

Aktuális pályázati felhívás

Az aktuális pályázati felhívás ITT elérhető.

Ugrás az oldal tetejére

Támogatható pályázók

Az alábbi pályázók jogosultak a támogatásra:
  • 18 év felettiek
  • kulturális menedzserek, művészek és aktivisták, akik Ukrajnában vagy a Kreatív Európa program országainak valamelyikében élő, kitelepített személyekkel, főként családokkal és gyermekekkel dolgoznak az új közösségekbe történő beilleszkedésükön a kultúra segítségével,
  • Ukrajnában tartózkodó vagy a Kreatív Európa programban résztvevő ország területére 2022. február 24. után Ukrajnából menekült személy,

    Ugrás az oldal tetejére

    Határidő és fontos dátumok

  • A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. március 29., 22:59 (CEST).
  • A kiválasztási folyamat eredményhirdetése: 2024. április 30.
  • A legkorábbi projektkezdés: A támogatási szerződést aláírását követően, de 2024 májusa előtt semmiképpen sem.
  • A felhívás keretében végzett tevékenységek megvalósításának határideje: 2024 júliusa

    Ugrás az oldal tetejére

    Költségvetés

    A felhívás keretében nagyjából 20 egyéni pályázót támogatnak. Az elnyerhető támogatás összege legalább 200, de legfeljebb 1000 euró. A pályázatra szánt keretösszeg: 20 000 euró. .

    Ugrás az oldal tetejére

    Értékelési kritériumok

  • A pályázat egyértelműsége és a pályázó motivációja. Kérjük, a lehető legpontosabban fogalmazza meg pályázatát.
  • A támogatási felhívás feltételeinek és fókuszának való megfelelés. A projekteknek a pályázó mentális egészségére kell összpontosítaniuk (olyan kulturális munkás, aktivista vagy művész, aki jelenleg olyan emberekkel dolgozik, akik Ukrajna biztonságosabb régióiba vagy a Kreatív Európa országaiba kényszerültek átköltözni Oroszország ukrajnai háborúja miatt).
  • Az elnyert összeget saját magára kell fordítania. A harmadik félnek nyújtott támogatás tilos ebben a pályázatban.
  • A költségvetési terv ne tartalmazzon nem finanszírozható költségeket. A nem támogatható költségek listáját a pályázat kiöltési útmutatóban találja, ami IDE KATTINTVA elérhető el.
  • A megvalósított projektek hatása és eredményessége. Az Ön szakmai tevékenységét bemutató projektek segítenek bennünket abban, hogy munkáját a program prioritásaihoz igazítsuk.
  • A szakmai tevékenysége állandóságának és folytatásának szándéka. Fontos a kiírók számára, hogy támogassák Önt, lehetőséget adjanak a pihenésre és a gyógyulásra, hogy a jövőben visszatérhessen a munkájához.
  • A cselekvési és a pénzügyi terv alkosson logikus egységet. Kérjük, adja meg kérésének konkrét összegét. A pályázat kitöltése előtt összpontosítson a tanácsokra.

    Ugrás az oldal tetejére

    Tudnivalók a pályázás menetéről

    A pályázatokat elektronikus úton ide kattintva kell benyújtani.
    A pályázati űrlap kitöltéséhez kapcsolatos segédlet, ami tartalmazza a javasolt tevékenységeket és listázza a nem támogatható költségeket IDE KATTINTVA elérhető el.

    Ugrás az oldal tetejére

    További információ és dokumentumok

    A hivatalos pályázati felhívás és a pályázáshoz szükséges dokumentumok megtalálhatóak az Európai Bizottság felületén.

    Kérdés esetén:
  • Vegyen részt a 2024. március 12-án 15:00 (CEST) tartandó online tájékoztatón. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet ide kattintva lehet megtenni. A regisztráció után Zoom-linket küldenek az online tájékoztatóhoz a megadott e-mail címre.
  • További kérdés esetén vegye fel a pályázat lebonyolítóival a kapcsolatot a következő e-mail címen: culturehelps@zusaculture.org

    Ugrás az oldal tetejére
  • Támogatóink: