CREATResili: A szociális design eszközeivel a nemi alapú erőszakkal szemben [2023-12-08]

© Palkó Dániel/Hungary Helps Ügynökség

A Hungary Helps vezetésével megvalósuló Kreatív Európa program által támogatott CREATResili projekt sajtótájékoztatóján jártunk. (Kreatív Európa Iroda)


2023 decemberében tartották az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával megvalósuló CREATResili projekt sajtótájékoztatóját, ahol bemutatkoztak a projekt partnerei. Az együttműködés fő célja a társadalmi érzékenység növelése és a sérülékeny közösségek önfenntartásának elősegítése. A projekt elsősorban a marginalizált, nemi alapú erőszaknak kitett, Koszovóban élő nőket segíti a problémamegoldó design eszközével.

A projekt időtartama 22 hónap. A megvalósító konzorciumnak tagja a Hungary Helps Ügynökség, a Pro Progressione, a bántalmazott nőkkel foglalkozó Jahjaga Alapítvány és az albán Gjirafa, valamint társult partnerként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

A CREATResili a Kreatív Európa program által társfinanszírozott projekt, amely 2024. január 1-től indul a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt. által vezetett magyar–koszovói–albán konzorciummal.