Papucsfej hímző/díszítő pályázat 2023 [2023-08-02]

© Aurél Iványi photograhpy

Hivatásos művészeknek, valamint általános és középiskolás diákoknak hirdet pályázatot papucsfej hímzésére, díszítésére a Szegedi Papucsért Alapítvány, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza. (Kreatív Európa Iroda)


Papucsfej hímző/díszítő pályázatot hirdet a Szegedi Papucsért Alapítvány, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza. A pályázatot két kategóriában hirdetik meg: hivatásos művészek, illetve diákok számára.

Tervezz és készíts szegedi papucsfejet! címmel kézművesek, népi iparművészek, iparművészek és a művészeti felsőoktatás hallgatóinak munkáit várják. Pályázni hagyományos és újragondolt papucsfejekkel lehet.

Tervezz szegedi papucsfejet! – rajzpályázat címmel pedig kilenc és 15, illetve 14 és 20 év közötti általános és középiskolás diákok pályamunkáit várják. Bármilyen technikával készült, a szegedi papucs díszítésének jegyeit hagyományos vagy újragondolt formában felhasználó alkotásokkal lehet pályázni.

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli. A kiválasztott alkotásokból 2024 júniusában, a VI. Szegedi Papucs Napján rendeznek kiállítást.

Beadási határidő: 2024. március 20.

Bővebb információ:

Népművészeti Egyesületek Szövetsége; 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 6. - Attalai Zita
E: neszfolk@nesz.hu , szegedipapucspalyazat@gmail.com
I: https://szegedipapucs.info/papucsfej-himzo-diszito-palyazat-2023/
T: (06 1) 214-3523

Támogatóink: