A First Europe pályázata művészeknek [2024-02-07]

© Pro Progressione

Pályázatot hirdet a First Europe projekt énekeseknek, valamint a művészet bármely más területén dolgozó művészeknek. (Pályázatfigyelő)


A First Europe Projekt pályázatot hirdet szerbiai, magyarországi és olaszországi művészeknek a szerbiai Lepenski Vir európai régészeti örökségét népszerűsítő, valamint az őskori társadalmak működését új kontextusba helyező projekt munkájában való részvételre. A pályázaton az emberiség történetével, illetve a természet, a hagyomány és a kulturális örökség témájával foglalkozó énekesek és más művészeti területen dolgozó művészek vehetnek részt.

Pályázni művészi állásfoglalással, portfólióval, önéletrajzzal, valamint egy rövid videóval lehet a következő témában: hogyan képzeli a pályázó a prehisztorikus operát. A projekt keretében 2024 tavaszán rezidenciaprogramot, majd nyáron egy szerbiai, egy olaszországi és egy magyarországi bemutatót is szerveznek.

Az érdeklődők számára 2024. február 22-én online tájékoztatót szerveznek.

Pályázati határidő: 2024. február 25.


A Firts Europe projekt az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával valósul meg. A projekt magyarországi partnere az Y Csoport és a Pro Progressione.

Bővebb információ:

Pro Progressione ; - Dániel Poulet
E: poulet.daniel@proprogressione.com
I: https://proprogressione.com/en/news/first-europe-open-call-for-testing-artists/?fbclid=IwAR3v4RMFNmYPRHNOng_Fd8LsNakYleHW5gsdBPNwpNTnDBHGHlSg000a2CI , https://www.facebook.com/100064681329204/posts/809774244521946/

Támogatóink: