Online meghallgatás az EUYO 2021-es évadára [2020-07-06]

Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara 16 és 26 év közötti fiatal zenészek jelentkezését várja a zenekar 2021-es évadának tavaszi és nyári turnéjára. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara (European Union Youth Orchestra, EUYO) tavaszi turnéját 2021-ben március 12. és április 12. között, a nyári turnét július 19. és augusztus 23. között rendezik meg. A koronavírus-járvány következtében az EUYO és nemzeti partnerei döntése értelmében az idei meghallgatások online formában zajlanak.

Mivel a 2020-as évadra kiválasztott zenészeknek nem volt lehetőségük találkozni és együtt zenélni, a 2020-as Zenekar tagjai meghívást kapnak a 2021-es évadban való részvételre. Így 2021-re csak korlátozott számú zenekari helyre lehet jelentkezni.

A meghallgatásra 16 és 26 év közötti (1994. január 1. és 2004. december 31. között született) zenészek jelentkezhetnek. Minden jelentkező produkcióját egy, a saját hangszerének megfelelő EUYO-s szakértő bírálja el, és különleges lehetőségként minden zenész egyéni online visszajelzést kap a Zenekartól. A meghallgatás határideje előtt az EUYO online workshopokat rendez, hogy segítse a zenészeket a felkészülésben.

A kiválasztási folyamat


Az első körben minden jelentkezőnek egy videót kell feltöltenie, amelyen egy négy perces, szabadon választott, zongorakíséretes művet, valamint további két zenekari részletet játszik.

A második körben egy élő, kb. nyorc perces online meghallgatásra kerül sor az EUYO egyik zsűritagja előtt. Az ide meghívott jelentkezőktől további (a beküldött videóban nem szereplő) zenei részletek bemutatását kérhetik. A meghallgatásról videofelvétel készül, így összehasonlítják majd az Európa különböző országaiból érkező jelentkezőket.

Azoknak a zenészeknek, akik nem jutottak a második körbe, szintén lehetőségük lesz az élő online konzultációra, ahol visszajelzést kaphatnak a meghallgatásukról. Ennek módjáról a meghallgatás eredményével együtt küld majd értesítést a Zenekar.

A kiválasztási folyamatról további információ ITT olvasható.

Jelentkezés


A jelentkezés lépései:

1. Készítsd el a videódat, amely megfelel az alábbiaknak:
- vágatlan
- összesen három zenei részletet adsz elő rajta:
 • egy szabadon választott, lehetőleg zongorakíséretes, négy perc hosszúságú művet (vagy egy hosszabb mű négy perces részletét),
 • két kötelező zenekari részletet, amelyek listáját és kottáit itt találod: Zenekari részletek
  2. Töltsd fel YouTube-ra nyilvános videóként! A „privát” beállítású és listázott videókat nem tudják elfogadni!
  3. Töltsd ki a JELENTKEZÉSI LAPOT 2020. szeptember 30-ig! Itt meg kell adnod a feltöltött videódra mutató YouTube-linket.

  Figyelem! A videó NEM lehet egy korábban készült felvétel részlete. Amennyiben nem lehetséges a zongorakíséret biztosítása, szóló művek is elfogadhatóak szabadon választott műként. A saját érdekedben javasoljuk, hogy minél jobb minőségű videót készíts és tölts fel.

  Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el az EUYO honlapján található, bővebb információkat tartalmazó cikket a jelentkezés menetéről: Tudnivalók a jelentkezésről

  Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30.  Kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban?


  Olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdéseket!
  Ha itt sem kaptál választ, keress minket:
  Gida Bettina
  Kreatív Európa Iroda
  +36 1 300 7202
  euyo@kreativeuropa.hu

  Sikeres felkészülést és jelentkezést kívánunk!
 • Bővebb információ:

  European Union Youth Orchestra (EUYO); - Gida Bettina
  E: euyo@kreativeuropa.hu
  I: https://www.euyo.eu/apply/auditions/overview/ , http://kultura.kreativeuropa.hu/temak/EUYO/9682
  T: +36 1 300 7202

  Támogatóink: