Magyar projekt mutatkozott be az Ars Electronicán [2023-09-13]

© Ars Electronica

A Kreatív Európa programban nyertes magyar projekt művészei is kiállítottak az Ars Electronica Fesztiválon. (Kreatív Európa Iroda)


2023. szeptember 6. és 10. között Linzben (Ausztria) rendezték meg az Ars Electronica Fesztivált. A fesztiválon az EscapeFake 2.0 projekt kiállítást rendezett Museum of Fake (Hamisítványmúzeum) címmel, amelynek keretében a látogatók visszatekintve a 2023-as évre reflektálhatnak a jelentős történelmi eseményekre, technológiai változásokra, valamint az újságírás és a dezinformáció kommunikációs lehetőségeire.

A kiállításon bemutatkozott Juhász Nóra Ministry of Love and Empathy (Szeretet és Empátia Minisztériuma) című munkája is. A webes projekt a dezinformáció pszichológiáján és az eltorzított valóságon alapul, amelyeket egy nem létező kormányzati szerv virtuális terében mutat meg. Juhász Nóra interdiszciplináris művész, aki műveiben az egyén és a társadalom kapcsolatára összpontosít.

A Pro Progressione EscapeFake 2.0 projektje az Európai Unió Kreatív Európa program Európai együttműködések területén támogatást nyert projekt.

Bővebb információ:

Ars Electronica;
I: https://ars.electronica.art/who-owns-the-truth/en/museum-of-fake/