Az EU irodalmi díjasai megírják Európát [2017-12-11]

Egy európai történet címmel irodalmi pályázatot hirdetnek az Európai Unió Irodalmi Díjának eddigi díjazottjainak. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Unió Irodalmi Díjáért felelős konzorcium pályázatot hirdetett a díj fennállásának tizedik évfordulója alkalmából 2018-ra A European Story: EUPL Winners Write Europe (Egy európai történet: az EU irodalmi díjasai megírják Európát) címmel. A pályázatra kizárólag az EU Irodalmi Díjának korábbi díjazottjai küldhetnek be olyan történeteket, amelyekben szerepet kap Európa, az európai örökség. Az írásokat legkésőbb 2018. február 23-ig várja a zsűri.

2018 A kulturális örökség európai éve lesz, így ebben az évben különdíjat kap egy olyan írás, amelyben fontos szerepet játszik az európai örökség. A beküldött írásműveket szakmai zsűri és a közönség is értékeli. Az EU Irodalmi Díját eddig három magyar író kaphatta meg: 2009-ben Szécsi Noémi a Kommunista Monte Cristo című regényével, 2012-ben Horváth Viktor a Török tükör című regényével, 2015-ben Szvoren Edina a Nincs, és ne is legyen című kötetével érdemelte ki az elismerést.

Bővebb információ:


E: info@euprizeliterature.eu
I: http://www.euprizeliterature.eu/contest

Támogatóink: