70 kulturális hálózat és szervezet nyílt levele a Kreatív Európa program költségvetésének csökkentéséről [2023-09-13]

Az Európai Kulturális Akció 70 kulturális hálózat és szervezet képviseletében nyílt levélben fejezi ki aggodalmait az Európai Unió tagállamainak és az Európai Unió Tanácsának azzal kapcsolatban, hogy a Kreatív Európa program 2024-es költségvetése 40 millió euróval csökkent. (Pályázatfigyelő)


Nyílt levelet intézett az Európai Unió tagállamainak és az Európai Unió Tanácsának a Culture Action Europe (Európai Kulturális Akció, CAE) 70 hálózat és szervezet képviseletében a kulturális és kreatív ágazatok minden területéről. A levélben aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy a Kreatív Európa program költségvetését a 2024-es évre 40 millió euróval csökkentették.

Az aláírók bíznak benne, hogy a Tanács átgondolja a költségvetés csökkentését, és hozzájárul, hogy a Kreatív Európa program a 2024-es évre az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága által javasolt, 43 millió euróval megnövelt költségvetéssel működjön. A nyílt levél teljes terjedelmében letölthető a Culture Action Europe honlapjáról.

Bővebb információ:

Culture Action Europe (CAE);
I: https://cultureactioneurope.org/news/cultural-networks-call-on-member-states-to-reconsider-proposed-creative-europe-cuts/

Támogatóink: