Elstartolt a POLYGLOT projekt - az európai dalcsere program [2024-05-13]

© Közép-Európa Táncszínház

Elindult a Music Hungary Polygot projektje, amely uniós támogatással, hét ország szervezeteinek részvételével igyekszik érvényesíteni az európai nyelvi és kulturális sokszínűséget. (POLYGLOT projekt)


Útjának indult a Music Hungary POLYGLOT projektje, egy új dalterjesztési modell és szakmai hálózat. A POLYGLOT célja az európai nyelvi és kulturális sokszínűség érvényesítése az uniformizálódó piacon. A projekt keretében a partnerek kiválasztanak 30 dalt, amelyeket a következő években saját nyelvükön, saját piacukon terjesztenek saját énekeseik által átdolgozva. Az Európai Unió Kreatív Európa programja által 1 millió euróval támogatott projekt négy év alatt valósul meg.

A POLYGLOT a Kreatív Európa program Európai együttműködési projektek 2023-as pályázatán nyertes magyar közepes együttműködési projekt, amely a Music Hungary Zeneműkiadó Kft. koordinálásával valósul meg. A projektben az olasz Finisterre Societa a Responasbilita Limitata, a lengyel Fundacja Eksportu Polskiej Muzyki, a lett Latvijas Musikas Attistibas Biedriba /Latvijas Musikas Eksports, a lengyel Lyricfind Europe Spółka Z Ograniczon± Odpowiedzialno¶ci±, az ukrán Music Export Ukraine, a portugál Saraiva Canejo Leitão, Unipessoal Lda, valamint a spanyol Unison Rights partnerként vesz részt.

Bővebb információ:

Music Hungary Zeneműkiadó Kft. ;
I: https://polyglotmusic.eu/hu/rolunk/

Támogatóink: