A DemArt továbbjutó projektjei [2024-03-18]

© DemArt
Kattintson a képre a galériához!

Három továbbjutó projektet választott a DemArt projekt kurátori csapata. (Kreatív Európa Iroda)


A DemArt projekt a hetedik kerületért kurátori csapata kiválasztotta a projekt három továbbjutó projektjét. A pályázat keretében olyan művészeket és művészcsoportokat kerestek, akik Budapest VII. kerületének közösségéhez szeretnének hozzájárulni a projektjükkel, amely a lakók rejtett történeteit tárja fel, helyspecifikus, és helyi szempontból releváns. A kiválasztás kritériumai a következők voltak: a projekt tartós hatással bír a helyi közösségben, helyi témát érint vagy releváns a helyi közösség számára, és könnyen hozzáférhető a közösség számára.

A projekt első körében kiválasztott három művész fejenként bruttó 1000 euró ösztöndíjat kap egy művészeti rezidenciaprogram megvalósítására a VII. kerületben.

A támogatott projektek:
- Metrum Ensemble: Zenélő Falak;
- Szabó Kristóf - KristofLab: Erzsébetváros metszetei;
- Márton Dorottya & Papp Szilvia Vivi: Szerkesztői üzenetek.


A DemArt projekt az Európai Unió Kreatív Európa programjának Európai együttműködési projektek pályázatán 2022-ben nyert támogatást. A projekt koordinátora a Bethlen Téri Színház, partnere a Pro Progressione.

Bővebb információ:

DemArt ;
I: https://www.bethlenszinhaz.hu/2024/03/14/kivalasztott-muveszeink-demart-projekt-a-hetedik-keruletert/?fbclid=IwAR2gTRTOdFMwn5zbMmrMGK7y50UzB1cfcuhzz9_pXaglXaHVUTcSG7eoClM

Támogatóink: