Már pályázható a Culture Moves Europe Rezidenciaprogramok harmadik és egyben lerövidített köre [2024-03-18]

© Culture Moves Europe

2024. május 15-ig várja fogadóintézmények pályázatait a Culture Moves Europe program Rezidenciaprogramok pályázatának harmadik és lerövidített köre. (Kreatív Európa Iroda)


2024. március 15-én nyílt meg a jelentkezés a Culture Moves Europe Rezidenciaprogramok harmadik és egyben lerövidített körére. A program keretében továbbra is olyan szervezetek és művészek kaphatnak támogatást, akik külföldi művészeket és kulturális szakembereket fogadnának egy rezidenciaprogramra. A fogadónak a meghívott művészek számára megfelelő és biztonságos környezetet, felszerelést, valamint szakmai mentort kell biztosítania.

Fontos kiemelni, hogy a pályázat lerövidítése miatt a következő változásokkal kell számolnia minden a jelenlegi körre pályázónak:

 • Csupán két hónap áll rendelkezésre a pályázók számára, hogy projektötletükkel jelentkezzenek. (Pályázat közzététele: 2024. március 15., Beadási határidő: 2024. május 15. 23:59 CET)
 • Projektek végrehajtására csupán 9 hónap áll rendelkezésre. (Legkorábbi projektkezdés: 2024. augusztus 15., Projektek lezárása legkésőbb: 2025. május 15.)
 • A hosszútávú rezidenciaprogramok lerövidültek és most már csak 121-180 nap közötti időszakra pályázhatóak.
 • Az előző körhöz képest már minden projektnek kötelezően 2 célt kell választania.

  A pályázatról szóló rövid, magyar nyelvű összefoglalónk IDE kattintva olvasható.

  A Culture Moves Europe egy új állandó mobilitási program, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa programja finanszíroz, és a belgiumi Goethe Intézet valósít meg.

  Pályázati határidő: 2024. május. 15., 23:59 (CET)

 • Bővebb információ:

  Culture Moves Europe;
  E: culturemoveseurope@goethe.de
  I: https://culture.ec.europa.eu/calls/culture-moves-europe-third-call-for-residency-hosts

  Támogatóink: