Csatlakozz a kulturális és kreatív ágazatok adatvezérelt közönségfejlesztését szorgalmazó Genti Kiáltványhoz [2024-03-05]

© Belga Elnökség

A 2024. február 7-9., Gentben megrendezett a kulturális és kreatív ágazatok digitális átalakulásáról szóló belga elnökségi konferencián Jan Jambon flamand miniszterelnök-kulturális miniszter bemutatta a Genti Kiáltványt, amelyben indítványozta egy szakpolitikai fórum létrehozását, amely a kulturális és kreatív ágazatok adatvezérelt közönségfejlesztésével foglalkozik majd. (Kreatív Európa Iroda)


A létrehozni kívánt szervezet (European Policy Forum on Data-Driven Audience Development in the Cultural and Creative Sectors) „Európai Szakpolitikai Forum az Adatvezérelt Közönségfejlesztésről a Kulturális és Kreatív Szektorokban” célja, hogy a belépő tagok közti együttműködést segítse elő, valamint tájékoztassa őket, illetve javasoljon számukra az adatvezérelt közönségfejlesztés területén releváns stratégiákat, kezdeményezéseket, akciókat, valamint segítse azok végrehajtását.

A fórum évente legalább egy általános ülést tart, hogy megvitassa a lehetséges együttműködési területeket, a legfontosabb fejleményeket, kihívásokat és lehetőségeket.

A kiáltványhoz csatlakozhatnak:
- a regionális vagy nemzeti kulturális minisztériumok vagy független szervek szakértői/képviselői
-az Európai Bizottság szakértői
- a kulturális és kreatív ágazatok azon képviselői, akik az adatvezérelt közönségbevonás témájával foglalkoznak, vagy akik tervezik ennek integrálását a tevékenységükbe.

A kulturális ágazatok digitális átalakítását támogató európai tagállamok, régiók és kulturális szervezetek az elkövetkező hónapokban jelezheti csatlakozási szándékukat a szakpolitikai fórumon való részvételre. Az új szervezet várhatóan 2024 őszén tartja meg első ülését, aminek első ülésén Belgium elnököl.

A kiáltványhoz az alábbi linken 2024. március 29-ig lehet csatlakozni.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy a Genti Kiáltványhoz való csatlakozási szándékát tudatja velünk a kultura@kreativeuropa.hu e-mail címen.

Bővebb információ:

- Németh Gábor
E: kultura@kreativeuropa.hu
I: www.theghentmanifesto.eu
T: 06 1 300 7202

Támogatóink: