Hazánk európai uniós csatlakozásához kapcsolódó programok a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon [2024-03-04]

© Budapesti Tavaszi Fesztivál

2024 tavaszán 44. alkalommal rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely idén egybeesik Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulójával. A fesztivál több, az évfordulóhoz kapcsolódó programmal is várja a közönséget. (Pályázatfigyelő)


44. alkalommal rendezik meg 2024. április 29. és május 12. között a Budapesti Tavaszi Fesztivált. Az eseménysorozat keretében közel 30 helyszín várja több mint 40 programmal az érdeklődőket. A rendezvényeken a magyar fellépők mellett külföldi alkotók is szerepelnek. Az összművészeti rendezvénysorozat idén egybeesik hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának 20. évfordulójával.

Az évfordulóhoz kapcsolódóan magánlakásokban szervez színházi társasjáték előadást a Rimini Protokoll társulat Európa házhoz megy címmel (bővebben itt), míg a Trafó Kortárs Művészetek Háza 2024. május 1-jén rendezi meg Európa Napját, amelynek keretében három koncertet hallgathatnak meg az érdeklődők (bővebben itt). A Merlin Színházban megrendezendő, Új életre kelt gardrób című program pedig izgalmas összművészeti show-val várja a résztvevőket a fenntarthatóság jegyében (a programról bővebben itt olvashatunk).

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjain kiemelkedő szerepet játszanak a fővárosunk 150. születésnapja alkalmából megnyitott új belvárosi közterek és helyszínek, így a már említett felújított Merlin Színház, valamint a Városháza passzázs. A rendezvénysorozat minden korosztály számára sokszínű élményeket nyújt, legyen szó klasszikus vagy akár kortárs programokról.

Bővebb információ:

Budapesti Tavaszi Fesztivál;
I: https://budapestitavaszifesztival.hu/a-fesztival/

Támogatóink: