Pályázat az Európa Zöld Fővárosa Díjra és az Európai Zöld Levél Díjra [2024-03-05]

© Európa Zöld Fővárosa díj

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a 2026-os Európa Zöld Fővárosa és az Európai Zöld Levél Díjra. (Kreatív Európa Iroda)


Pályázatot hirdet az Európai Bizottság a fenntarthatóság iránt elkötelezett európai városoknak a 2026-os Európa Zöld Fővárosa és az Európai Zöld Levél Díjra. A díjakkal azoknak az európai városoknak és településeknek az erőfeszítéseit ismerik el, amelyek igyekeznek csökkenteni a helyi és globális környezetre gyakorolt hatásukat, és ezzel javítják lakosaik életminőségét. A díjazott városok pénzjutalomban részesülnek, és tagjai lesznek a hasonló elveket valló európai városok növekvő hálózatához.

Az Európa Zöld Fővárosa Díjat a legalább 100 ezer lakosú, az Európai Zöld Levél Díjat pedig legalább 20 ezer lakosú városok kaphatják meg. Európa 2026-os Zöld Fővárosa 600 ezer euró, a két Európai Zöld Levél Díjjal jutalmazott város pedig egyenként 200 ezer euró támogatást kap környezetvédelmi kezdeményezéseik megvalósítására.

Pályázati határidő: 2024. április 30.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://environment.ec.europa.eu/news/green-cities-european-commission-launches-competition-2026-european-green-capital-and-green-leaf-2023-12-14_en

Támogatóink: