Magyar nyertes a Journalism Partnership 2023-as pályázatán [2024-02-23]

© Jessica Lewis, thepaintedsquare; © pexels.com

Az Európai Bizottság közzétette a 2023-as Journalism Partnership pályázat eredményeit. Az együttműködések pályázati ágban nyertes EthProMedE konzorcium magyar partnere a MÚOSZ. (Kreatív Európa Iroda)


Nyilvánosságra hozta az Európai Bizottság a 2023-as Journalism Partnership pályázat eredményeit. A döntés értelmében 9 konzorcium kapott európai uniós támogatást határokon átnyúló újságírói együttműködésre.

A 9 nyertes konzorciumból az együttműködések pályázati ágban a nyertes EthProMedE konzorcium magyar partnere a Magyar Újságírók Országos Szövetsége(MÚOSZ).

A EthProMedE’ – Etikus és professzionális médiakörnyezet Közép- és Kelet-Európában projekt célja a független szakmai újságírás kapacitásának és életképességének növelése Kelet-Közép-Európában az újságírók, szerkesztők és más médiaszakemberek készségeinek és eszköztárának erősítése által. A projekt továbbá ösztönzni fogja a regionális együttműködéseket és az olyan médiatartalmak előállítását, amelyek reflektálnak, elemzik és vizsgálják a közérdeklődésre számottartó ügyeket.

A projekt megvalósítására a konzorcium 800423 eurós támogatást nyert el az Európai uniótól.

A pályázat nyerteseiről további információk ide kattintva érhetők el.

Bővebb információ:


I: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/third-generation-eu-supported-journalism-partnerships-ready-help-news-sector

Támogatóink: