ZMINA: Újjáépítés - a nemzetközi együttműködési projektek második köre [2024-02-07]

© ZMINA

Újjáépítés című pályázatának második körére hirdet pályázatot a ZMINA. A pályázat célja az ukrán kultúrát és kulturális örökséget ápoló nemzetközi együttműködések támogatása. (Kreatív Európa Iroda)


Az ukrán Izolyatsia meghirtette a ZMINA: Újjáépítés program nemzetközi együttműködések támogatására szóló pályázatának második körét. A pályázattal az Európai Bizottság az ukrán kultúrát és kulturális örökséget kívánja támogatni. A felhívás olyan projektek szervezőinek szól, amelyek támogatják a háborúból a háború utáni újjáépítésbe történő átmenetet, a jövőre vonatkozó elképzelések kialakítását, a háborús ellenállóképesség bemutatását, valamint a háború utáni helyreállítással kapcsolatos tudásmegosztást.

A támogatás feltétele, hogy a projektek Ukrajnán kívül valósuljanak meg, és részük legyen legalább egy olyan nyilvános rendezvény, amelynek középpontjában az újjáépítés körüli vita áll, és amelyekben megvalósul egy nagyszabású projektbemutató rendezvény is. A támogatott együttműködési projektekben egy ukrajnai, valamint legalább egy, a Kreatív Európa programban résztvevő országban működő szervezetnek kell részt vennie. Az elnyerhető támogatás összege projektenként legfeljebb 60 ezer euró. A támogatásra szánt keretösszeg 600 ezer euró.

Pályázati határidő: 2024. április 7.

Az Izolyatsia az érdeklődők számára 2024. február 13-án 14:00 órai kezdettel online tájékoztatót szervez angol nyelven. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.


A ZMINA: Újjáépítés az ukrán Izolyatsia, a TransEurope Halles és a szlovákiai Malý Berlín szervezetének együttműködésében, az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában valósul meg.

Bővebb információ:

Izolyatsia;
E: zmina@izolyatsia.org
I: https://izolyatsia.org/en/project/zmina-rebuilding/international-projects-wave-ii/