Fenntartható kulturális turisztikai célpontok díj 2023 - pályázat [2023-04-27]

Pályázatot hirdet az Europa Nostra, az Európai Kulturális Turisztikai Hálózat, az Európai Utazási Bizottság és a NECSTour a 2023-as Fenntartható kulturális turisztikai célpontok díj odaítélésére. (Kreatív Európa Iroda)


Az Europa Nostra együttműködésben a European Cultural Tourism Networkkel (Európai Kulturális Turisztikai Hálózat, ECTN), a European Travel Commissionnel (Európai Utazási Bizottság, ETC) és a NECSTourral (Európai régiók hálózata a versenyképes és fenntartható idegenforgalomért) pályázatot hirdet a Fenntartható kulturális turisztikai célpontok díj odaítélésére. A 2023-as elismerés témája: Okos turizmus – okos célpontok: kulturális örökség és kreativitás, digitalizáció, fenntarthatóság. A díjat olyan turisztikai célpontoknak ítélik meg, amelyek jelentős eredményeket értek el a látogatói élmény fejlesztésével, a hagyományok tiszteletében és a helyi közösségek bevonásában.

Pályázni a következő, örökségen alapuló fenntartható kulturális turisztikai témákban lehet:
- a digitalizáció fejlődése és a digitális átállás a fenntartható kulturális turizmusban;
- történelem és örökség;
- folyómenti örökség;
- nemzetek közötti tematikus turisztikai termékek, beleértve az európai kulturális útvonalakat (legalább két, nem feltétlenül szomszédos ország részvételével);
- vallási, zarándoklati és spirituális turizmus;
- hagyományos készségek, mesterségek és kreativitás (A készségek európai éve 2023 alkalmából).

A díjátadó ünnepségre a 2023. október 18. és 21. között Pafosban (Ciprus) megrendezendő Nemzetközi Kulturális Turisztikai Konferencia keretében kerül sor.

Pályázati határidő: 2023. június 1.

Bővebb információ:

European Cultural Tourism Network (ECTN);
I: https://www.europanostra.org/destination-of-sustainable-cultural-tourism-awards-2023-apply-by-1-june/

Támogatóink: