Helena Vaz da Silva Európai Díj 2023 [2023-05-03]

Az Europa Nostra várja európai személyek jelölését a 2023-as Helena Vaz da Silva Európai Díj a Kulturális Örökség Tudatosításáért elismerésre. (Kreatív Európa Iroda)


Az Europa Nostra és portugáliai nemzeti képviselete, a Centro Nacional de Cultura (Nemzeti Kulturális Központ) a Clube Português de Imprensa (Portugál Sajtóklub) együttműködésével pályázatot hirdet a 2023-as Helena Vaz da Silva European Award for Raising Public Awareness of Cultural Heritage (Helena Vaz da Silva Európai Díj a Kulturális Örökség Tudatosításáért) odaítélésére. Az elismerést egy olyan európai személyiség kaphatja meg, akinek pályafutását Európa kulturális örökségét terjesztő, védelmező és népszerűsítő tevékenységek jellemzik, különös tekintettel irodalmi művekre, zenékre, híradásokra, cikkekre, fényképekre, dokumentumfilmekre, filmekre, rádió- és tévéműsorokra. A jelöléseket a díjat szervező szervezetek adják le 2023. május 19-ig. Az elismerésre érdemesnek talált személyeket az Europa Nostrának vagy egyik tagjának kell felterjeszteni.

Felterjesztési határidő: 2023. május 5.

Bővebb információ:

Europa Nostra;
I: https://www.europanostra.org/call-for-nominations-for-the-helena-vaz-da-silva-european-award-2023-deadline-19-may-2023/

Támogatóink: