Kiválasztották a Perform Europe programot lebonyolító konzorciumot [2023-04-27]

© European Union

Közzétették a Perform Europe program lebonyolításával megbízott konzorcium tagjainak listáját. A program pályázatait a most kijelölt konzorcium fogja kiírni. (Kreatív Európa Iroda)


Kiválasztották a koronavírus-járvány által megtépázott előadó-művészeti ágazatokat támogató Perform Europe program lebonyolítására kijelölt konzorciumot, amelynek tagjai a különböző alszektorokat képviselő hálózatok és szervezetek. A Perform Europe konzorcium a teljes pályázati összeg felett rendelkezve írja majd ki a program pályázatait cascading grants (lépcsőzetes támogatás) formájában, és a pályázóknak ehhez a konzorciumhoz kell majd benyújtaniuk támogatási igényüket.

A Perform Europe konzorcium a 2020 és 2022 között 2,25 millió eurós támogatással futó Perform Europe pilot projekt utódját, a Perform Europe programot fogja megvalósítani, amelynek költségvetése 3 millió euró lesz.

A konzorcium tagjai:
- International Network for Contemporary Performing Arts (Kortárs Előadó-művészetek Nemzetközi Hálózata, IETM);
- European Festivals Association (Európai Fesztiválszövetség, EFA);
- Circostrada - Európai Cirkuszi és Utcaművészeti Hálózat;
- European Dancehouse Network (Európai Táncházhálózat, EDN);
- Pearle* – Live Performance Europe;
- IDEA Consult.

A Perform Europe program lépcsőzetes pályázatokkal fog támogatást nyújtani a színházi, a táncművészeti, az előadó-művészeti, a cirkuszművészeti, az utcaművészeti és a bábművészeti szektoroknak határokon átnyúló mobilitási projektek megvalósítására. A program célja a befogadás, a sokszínűség, a nemek közötti egyenlőség, a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem támogatása.

A program előreláthatólag 35 projektet fog támogatni. A nyitóeseményt 2023 nyarára tervezik, ezzel kapcsolatban további tájékoztatást később tesznek közzé.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://culture.ec.europa.eu/news/eu3-million-project-perform-europe-2-to-make-sustainable-touring-a-reality