Történelmi Központok Nemzetközi Fóruma [2023-04-04]

© Timișoara 2023 European Capital of Culture – All rights reserved

2023 áprilisában egynapos fórumot szerveznek Temesváron a történelmi központok munkatársainak problémáiról. (Kreatív Európa Iroda)


Egynapos találkozót szervez az Europa Nostra 2023. április 22-én International Forum on Historical Centres: Heritage Connects People and Places (Történelmi Központok Nemzetközi Fóruma: Az örökség összekapcsolja az embereket és a helyeket) címmel. A temesvári (Románia) fórum délelőtti esettanulmányai közt a résztvevők megismerhetik Junghaus Tímea rendezésében a European Roma Institute for Arts and Culture (Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet, ERIAC) filmjét, A roma perspektívák beleszövése az európai kulturális örökségbe című esettanulmányt.

A találkozó keretében megrendezendő mesterkurzust az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatja az Europa Nostra hálózat European Cultural Heritage Agora című projektjén keresztül.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ:

Europa Nostra;
E: ah@europanostra.org
I: https://www.europanostra.org/events/international-forum-heritage-connects-people-and-places/?fbclid=IwAR2P5GsR5NXJqrlpYVYyayjXSVmdiPRA43sIgtjYhbDe3qZV0BeDb0v2WJw