Átadták a 2022-es Europa Nostra Díjakat [2022-09-27]

Forrás: Europa Nostra

A 2022 szeptemberében megrendezett Európai Kulturális Örökség Csúcstalálkozója keretében ünnepélyesen átadták az Europa Nostra Díjakat. (Kreatív Európa Iroda)


Ünnepélyes keretek között átadták a 2022-es Europa Nostra Díjakat. A díjátadó a 2022. szeptember 25. és 27. között megrendezett Európai Kulturális Örökség Csúcstalálkozója fő eseménye volt. A prágai (Csehország) rendezvényen részt vett Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságpolitikáért felelős biztos is.

A díjazottakat idén 18 európai ország 30 kivételes kezdeményezése közül választották ki. Az öt nagydíjas projekt a következő: Silknow (Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Szlovénia, Spanyolország); Symphony (Spanyolország); Rivers of Sofia (Bulgária); Va’Sentiero (Olaszország); valamint a Costa Carras † (Görögország). Az öt nagydíjas mellett egy közönségdíjas projekt is kapott elismerést: az ukrán World Vyshyvanka Day. Az idei pályázaton nem volt magyar díjazott, de reméljük, jövőre ismét gratulálhatunk néhány örökségdíjas magyar projektnek is.

Bővebb információ:

Europa Nostra;
I: https://www.europanostra.org/european-commission-and-europa-nostra-announce-europe-top-heritage-award-winners-2022/

Támogatóink: