A CulturEU web-eszköz és támogatási útmutató az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén elérhető [2022-09-07]

Új, hatékony webes eszköz támogatja a kulturális és kreatív szektor pályázóit, ami egyszerűbbé teszi a számukra elérhető európai uniós pályázati források megtalálását. (Kreatív Európa Iroda)


A CulturEU eszköz célja, hogy segítse a kulturális szcéna szereplőit, az önkormányzatokat, régiókat és egyéni pályázókat abban, hogy minél egyszerűbben tudjanak keresni, eligazodni a 2021-2027 közötti költségvetési időszak uniós programjai közül a kultúra területén elérhető támogatási lehetőségek között. Az eszköz segítségével három kattintással 21 kulturális támogatási program böngészhető közvetlenül, immár az Európai Unió összes hivatalos nyelvén. A webes eszközt támogatási útmutató is kiegészíti.

A CulturEU fő céljai közé tartozik, hogy megnövelje az európai uniós forrásokhoz való hozzájutás lehetőségét a kulturális és kreatív szektorban, amelynek szereplői különösen megsínylették a COVID-19 válságot és az azt követő lezárásokat. Különösen nagy segítség lehet az olyan kisebb, helyi kulturális szervezetek és szereplők számára, amelyek korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek összetett adatok elemzéséhez.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://culture.ec.europa.eu/funding/cultureu-funding-guide/booklet