Ars Electronica 2022 [2022-09-05]

Forrás: Deep Space EVOLUTION: Uniview 3.0 from Ars Electronica

Üdv a B-bolygón – más élet is lehetséges! De hogyan? címmel rendezik meg 2022 szeptemberében Ausztriában a 2022-es Ars Electronica fesztivált. (Kreatív Európa Iroda)


2022. szeptember 7. és 10. között Linzben rendezik meg Welcome to Planet B – A different life is possible! But how? (Üdv a B-bolygón – más élet is lehetséges! De hogyan?) címmel az Ars Electronica fesztivált. Az ötnapos ausztriai rendezvény egy gondolatkísérletre hívja a résztvevőket: Mi lenne, ha már úrrá lettünk volna a 21. század nagy kihívásain? Milyen lenne most a társadalmunk, és milyen lett volna az ide vezető utunk? A rendezvény kiállításokkal, szimpóziumokkal, műhelyfoglalkozásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretében 2022. szeptember 10-én konferenciát is szerveznek az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatásával Studiotopia – Co-creating Sustainable Futures through Culture (Studiotopia – fenntartható jövő közös megteremtése a kultúra által) címmel. A találkozó témája a kulturális szervezetek és kulturális szereplők szerepe a klímaválság megoldásában, és az általa okozott kihívásokkal való megküzdésben.

Bővebb információ:

Creative Europe Desk Austria;
I: https://www.creativeeurope.at/kultur/veranstaltungen/leser/ars-electronica-2022-welcome-to-planet-b-a-different-life-is-possible-but-how-7-bis-11-september-2022-in-linz.html

Támogatóink: