EIT Kultúra és kreativitás: beindulhat a multimillió eurós partnerség [2022-06-24]

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet közzétette, melyik partnerséget választották ki a 300 millió eurós EIT Kultúra és kreativitás projekt megvalósítására. A partnerség tagja az ELTE is. (Kreatív Európa Iroda)


A European Institute of Innovation & Technology (Európai Innovációs és Technológiai Intézet, EIT) 2021 októberében felhívást tett közzé az EIT Culture & Creativity (EIT Kultúra és kreativitás) páneurópai hálózat megvalósítására. A projekt célja, hogy Európa legnagyobb innovációs hálózataként megerősítse az európai kulturális és kreatív ágazatot. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet most több hónapnyi előkészítő munkát követően közzétette annak a győztes partnerségnek a nevét, amely kiépítheti az EIT Kultúra és kreativitás hálózatát.

A körülbelül 300 millió eurós projekt megvalósítását az Innovation by Creative Economy (Innováció a kreatív gazdaság által, ICE) partnerség valósíthatja meg. A projekt megvalósulását a Horizont Európa program támogatja. A 20 ország 50 tagjából álló Innovation by Creative Economy partnerségnek tagja az ELTE, a Philips Design és a Tartui Egyetem is, fő koordinátora pedig a németországi Fraunhofer-Gesellschaft. A hálózat megalapítására az Innovation by Creative Economy 6 millió eurós induló támogatást kap, amelyből remélhetőleg mihamarabb működőképes hálózatot hozhat létre.

Bővebb információ:

European Institute of Innovation & Technology (EIT);
I: https://eit.europa.eu/news-events/news/multi-million-euro-partnership-culture-and-creativity-launched-eit-culture?fbclid=IwAR1r5FqxRkJtVTNRDxvlnydIOrh0Lbmd7NSuu6sx9CbPHwQKX6CFNPBJkjs