8 millió euró a kultúra és a kreativitás támogatására a Nyugat-Balkánon [2022-05-20]

Új projektet indít útjára az Európai Unió, az UNESCO, a British Council és az Italian Agency for Development Cooperation Kultúra és kreativitás a Nyugat-Balkán számára címmel. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Unió, az UNESCO, a British Council és az Italian Agency for Development Cooperation (Olasz Fejlesztési Együttműködési Ügynökség) új projektet indít útjára Culture and Creativity for the Western Balkans (Kultúra és kreativitás a Nyugat-Balkán számára, CC4WBs) címmel. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja a párbeszéd előmozdítása a Nyugat-Balkánon a kulturális és kreatív ágazatok fejlesztése által. A projekt 48 hónap alatt több szinten fogja támogatni a kulturális és kreatív ágazatokat a Nyugat-Balkánon, így a művészek mobilitását és a kulturális szereplőket. A projektre szánt költségvetés 8 millió euró.

Bővebb információ:

UNESCO;
I: https://en.unesco.org/news/european-union-unesco-british-council-and-italian-agency-development-cooperation-launch-project?fbclid=IwAR34GXeuAXVlJoujS1qKnf-IvK1Y2U3pZIN6jnzzPkK4uKQ2e8wMt0Lcb1g

Támogatóink: