A kulturális és kreatív ágazatok kihívásai a digitális korban [2022-03-24]

Két tanulmányt tett közzé a Bizottság a kulturális és kreatív ágazatok kihívásairól a digitális korban. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Bizottság két tanulmányt tett közzé, amelyek feltérképezik a kulturális és kreatív ágazatok kihívásait és lehetőségeit a digitális korban. A tanulmányok különböző nézőpontból tekintik át a digitális technológiának köszönhetően elért fejlesztéseket. A Study on Opportunities and Challenges of Artificial Intelligence (AI) Technologies for the Cultural and Creative Sectors (Tanulmány a mesterséges intelligencia (AI) technológiáinak a kulturális és kreatív ágazatok számára nyújtott lehetőségeiről és kihívásairól) című dokumentum tíz kreatív ágazat szervezeteinek konkrét példáján mutatja be a mesterséges intelligencia használatának lehetőségeit. A Study on copyright and new technologies (Tanulmány a szerzői jogokról és az új technológiákról) című munka a szerzői jog szemszögéből mutatja be az új technológiák kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatásait. Mindkét dokumentum az Európai Bizottság honlapjáról tölthető le.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/commission-publishes-two-studies-map-challenges-and-opportunities-cultural-and-creative-sectors

Támogatóink: