EU-irányelvek a kulturális és kreatív ágazatok tevékenységeinek biztonságos folytatásához [2021-06-29]

Az Európai Bizottság közzétette azokat az irányelveket, amelyek a kulturális és kreatív ágazatok tevékenységeinek biztonságos folytatásához szükségesek a járványhelyzet enyhülésének idején. (Kreatív Európa Iroda)


A járványhelyzet enyhülése és a tagállamok fokozatos újranyitása idején az Európai Bizottság közzétette az Európai Unió iránymutatásait a kulturális és kreatív ágazatok tevékenységeinek biztonságos újraindítására. Az irányelvek az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Egészségbiztonsági Bizottság útmutatásán alapulnak, és figyelembe veszik a tagállamok eltérő járványügyi helyzetét. Azokat a mutatókat és kritériumokat fogalmazzák meg (így például a vírus terjedése, az oltási lefedettség, a védőintézkedések, a tesztek és a kontaktkövetés alkalmazása), amelyeket bizonyos tevékenységek tervezésekor mérlegelni kell. A dokumentum magyar nyelven is elérhető az Európai Bizottság honlapján.

Bővebb információ:

Európai Bizottság ;
I: https://ec.europa.eu/culture/document/communication-eu-guidelines-safe-resumption-activities-cultural-and-creative-sectors-covid-19

Támogatóink: