Az Európai Unió Kortárs Építészeti Díja [2014-10-28]

Az Európai Unió Kortárs Építészeti Díját kétévente adják át, ezzel jutalmazva a kiváló európai építészeti munkákat. A Díjjal a fiatal, ígéretes tehetségű építészeket is elismerik. (Kreatív Európa Iroda)


A 60 ezer eurós fődíj és a 20 ezer eurós feltörekvő építészeknek adott különdíj a kiváló építészeti koncepció és technológia megelevenedését ismerik el a nyertes alkotásokban. A díjazott alkotások kapnak továbbá egy, a barcelonai Mies van der Rohe Pavilont ábrázoló szobrot.

A díj célja, hogy széles körben nyújtson tájékoztatást az európai építész szakma kiválóságairól és felhívja a figyelmet az európai építészeti szakemberek új építészeti koncepciók és technológiák fejlődésében betöltött szerepére.
Az Építészeti Díjjal kapcsolatos tevékenységeket az Európai Bizottság megbízásából a barcelonai Mies van der Rohe Alapítvány bonyolítja. A díjazottak kiválasztásáról egy 15 szervezetből álló hálózat és 31 ország építészeti szervezeteinek szakértőiből álló bizottság dönt.

További információk a fődíjról és a különdíjról, valamint a korábbi díjazottakról is olvashatóak a díj hivatalos honlapján.

Támogatóink: