Kreatív innovációs laborok [2021-06-08]

A Kreatív Európa - Szektorközi ág Kreatív Innovációs Laborok (Innovation Lab, INNOVLAB) felhívásának célja az audiovizuális, valamint más kulturális és kreatív ágazatokban alkalmazható innovatív eszközök, modellek és megoldások fejlesztésének támogatása, az ágazatok közötti versenyképesség, együttműködés, forgalom, láthatóság, elérhetőség, sokszínűség és a közönség növelésének érdekében. (Kreatív Európa Iroda)


Pályázati feltételek:

A pályázatot egy legalább 3 tagból álló konzorciumnak kell benyújtania, amelyek legalább 2 különböző, Kreatív Európa programban részt vevő országból származnak, továbbá szakértelemmel rendelkeznek számos kulturális és kreatív ágazatban, beleértve az audiovizuális területet is.

Támogatható tevékenységek:

Az audiovizuális, valamint más kulturális és kreatív ágazatokban alkalmazható innovatív eszközök, modellek és megoldások tervezése, fejlesztése és tesztelése.

A projektek elsősorban a következőkre összpontosíthatnak:
  • a jogok kezelése, beleértve az átláthatóságot és a méltányos díjazást;
  • adatgyűjtés és elemzés, különös hangsúlyt fektetve a tartalomalkotáshoz és a közönségfejlesztéshez kapcsolódó előrejelzésre;
  • az értéklánc „zöldítése” a kreatív és a kulturális szektorban, beleértve az új európai Bauhaus-projekthez hozzájáruló tevékenységeket;
  • innovatív oktatási eszközök és tartalom olyan társadalmi kérdések kezelésére, mint a félretájékoztatás és az álhírek.

    A pályázattal kapcsolatos információk és dokumentumok elérhetőek a Funding & Tender opportunities oldalán.

    Pályázati határidő:jelenleg nincs nyitott páláyzati felhívás.
  • Támogatóink: