Műfordítószalon - Ki fizeti meg a jó fordítást? [2024-04-16]

© Goethe-Institut Budapest

Harmadik alkalommal rendezik meg a hazai műfordítószakma legégetőbb kérdéseiről szóló Műfordítószalont. (Kreatív Európa Iroda)


2024. április 24-én 18:00 órai kezdettel rendezi meg a Műfordítószalont a Magyar Műfordítók Egyesülete és a Typotex Kiadó a Könyvekkel az empatikus Európáért projekt keretében, amely a Kreatív Európa Program támogatásával valósul meg. Az eseménynek a Goethe-Institut Budapest ad helyet.

Az Európai Bizottság Kreatív Európa programja keretében kiemelten támogatja a műfordítószakmát azáltal, hogy az Európai irodalmi művek forgalma pályázat egyik prioritásává tette a műfordítók méltányos elismerésének biztosítását.

A témában alaposabban elmélyülni kívánó, az Európai irodalmi művek forgalma pályázatára beadni készülő pályázók figyelmét szeretnénk felhívni a Műfordítószalonra, ahol a hazai műfordítószakma jelenlegi helyzetéről és legégetőbb kérdéseiről lesz szó.

Az magyar nyelvű, ingyenes eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a bibliothek-budapest@goethe.de e-mail címen lehet megtenni.

Bővebb információ:

Goethe-Institut Budapest ;
E: bibliothek-budapest@goethe.de
I: https://fb.me/e/4k4Fr6wzP

Támogatóink: