A Kreatív Európa támogatása a könyv- és kiadói szektornak [2024-04-12]

© European Commission

Az Európai Bizottság közzétette félidei jelentését az Európai irodalmi művek forgalma pályázatról A Kreatív Európa támogatása a könyv- és kiadói szektornak címmel. (Kreatív Európa Iroda)


Nyilvánosságra hozta félidei jelentését a Kreatív Európa program Európai irodalmi művek forgalma pályázatról az Európai Bizottság Creative Europe’s Support to the Book and Publishing Sector (A Kreatív Európa támogatása a könyv- és kiadói szektornak) címmel. A kiadvány ismerteti azokat a projekteket, amelyeket a program a könyvszektorban 2021 és 2023 között támogatott.

A Kreatív Európa program a megjelölt időszaban több mint 160 könyvszektorral összefüggő projektnek nyújtott összesen több mint 25 millió eurós támogatást. A dokumentumban bemutatott együttműködési projektek között helyet kapott a Cerkabella Könyvek Kft. Együtt Európa közepén: művészeti együttműködések és ifjúsági irodalom című projektje, és a Bakelit Multi Art Center társszervezésében megvalósuló Women Power in Comics című projekt ismertetője is.

A 60 oldalas angol nyelvű kiadvány az Európai Unió Kiadóhivatalának honlapján érhető el.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/886fe03d-f22c-11ee-8e14-01aa75ed71a1/language-en?WT.mc_id=Searchresult&WT.ria_c=64310&WT.ria_f=6557&WT.ria_ev=search&WT.URL=https%3A%2F%2Fwww.eacea.ec.europa.eu%2F

Támogatóink: