#CreativeEuropeAtHome - Kreatív Európa otthon [2020-03-26]

Az Európai Bizottság kéri a Kreatív Európa program kedvezményezettjeit, hogy mutassák meg művészeti tevékenységüket a #CreativeEuropeAtHome hashtaggel. (Kreatív Európa Iroda)


A koronavírus kitörése jelentős hatással van a kulturális és kreatív szektorra, ahogy ezek közönségére is. A Kreatív Európa program alá tartozó számos tevékenység meghiúsul a vírus terjedésének megakadályozására hozott kormányzati intézkedések miatt.

Míg a helyzet súlya kétségtelen, fontos, hogy felismerjük és kiemeljük azt a sok pozitív példát, amelyek jelenleg is folynak az európai kulturális és kreatív életben: a filmarchívumok honlapjai megnyílnak a nyilvánosság előtt, színházak és zenészek adnak élő online előadásokat és így tovább.

Ezt észben tartva az Európai Bizottság elindította a #CreativeEuropeAtHome kampányt a Kreatív Európa Facebook-, Twitter- és Intagram-fiókjában. Ezzel a közösségi kampánnyal az Európai Bizottság célja az, hogy felhívja a figyelmet a remek online kulturális tevékenységekre a Kreatív Európa program teljes közösségében, és lehetővé tegye az otthon maradó kultúrakedvelők számára, hogy elérjék azokat.

A kampányban olyan, a nagyközönség számára földrajzi korlátozások nélkül elérhető művészi tevékenységekkel lehet részt venni, amelyeket a Kreatív Európa program támogat. A kiválasztott bejegyzéseket az Európai Bizottság is megosztja.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/content/share-your-art-home_en

Támogatóink: