IN ENGLISH   |   REGISZTRÁCIÓ   |   HONLAPTÉRKÉP  

Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara [2011-05-26]

A zenekart az Egyesült Királyságban alapították 1978-ban azzal a céllal, hogy összegyűjtse az Európai Unió legtehetségesebb fiatal zenészeit. Minden évben meghallgatásokat tartanak az EU valamennyi országában, hogy betöltsék a legfeljebb 140 helyet. A bekerülő tagoknak is minden évben új meghallgatáson kell részt venniük, hiszen minden évben akadhat náluk tehetségesebb. A bekerülőknek a zenekar lehetőséget nyújt arra, hogy neves hangszer-tanárokkal dolgozzanak együtt, és világhírű karmesterekkel és szólistákkal lépjenek fel a világ nagy koncerttermeiben. (Kreatív Európa Iroda)Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarában (EUYO) 2003-ban vett részt először magyar zenész, ők ketten a közelgő csatlakozás és a budapesti turné kapcsán nem próbajáték, hanem meghívás alapján kerültek a zenekarba. Az EUYO első széleskörű próbajátékát 2003 őszén szervezték.

A turnékat megelőzi egy-egy kéthetes próbaidőszak, amikor a zenészek a nagyzenekari próbák mellett szekciókban is dolgoznak a vezető európai zenekarok és konzervatóriumok oktatóival. Ezután következik a legfeljebb 10 koncertből álló turné. A koncertkörút repertoárjának előkészítésén túl a próbaidőszak alkalmakat kínál a kamarazenélésre, sportolásra és egyéb szabadidős és társasági tevékenységekre, hogy a zenészek igazán jól érezzék magukat a soknemzetiségű környezetben végzett munka során.

Az EUYO tagjai nem részesülnek díjazásban, de az oktatást, utazást és a szállást teljes ellátással díjmentesen biztosítják nekik.

A 2018-as évadra újra várja 16 és 26 év közötti (1991. január 01. és 2001. december 31. között született) fiatal zenészek jelentkezését a Zenekar.

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapokat szkennelve legkésőbb 2017. október 30-ig küldjék el számunkra az euyo@kreativeuropa.hu e-mail címre.

A meghallgatásra 2017. november 18-19-én kerül sor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Budapest).


Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának 2018-as tagfelvételéhez kapcsolódó jelentkezési lap letölthető:


Magyar nyelven

Angol nyelven (English)

Az EUYO kötelező anyaga
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara

  • Az EUYO céljai

  • Az EUYO története

  • Általános szabályok

  • Menedzsment

  • Az EUYO kötelező anyaga

    Az EUYO megjelenései    Az EUYO magyarországi próbajátékának támogatói: