IETM-cikk a közönségfejlesztésről [2019-11-20]

A közönségfejlesztés nehézségeiről tett közzé cikket az IETM Nem kell más, csak közönségfejlesztés? címmel. (Kreatív Európa Iroda)


All we need is audience development? (Nem kell más, csak közönségfejlesztés?) címmel közölt cikket az International Network for Contemporary Performing Arts (Kortárs Előadó-művészetek Nemzetközi Hálózata, IETM) 2019 októberében. Goran Tomka írása egyike azoknak a cikkeknek, amelyek az IETM 2019. októberi plenáris ülésére készültek a közönségfejlesztés témájában.

A szerző végigveszi a közönségfejlesztés, közönségkutatás lehetőségeit és nehézségeit. Kiemeli, hogy a művészet és a társadalom közötti kapcsolat a legizgalmasabb, legnehezebb és leginkább gondolkodásra sarkalló téma, amely a modellezés, a keretek közé szorítás révén túlságosan iparivá, egyszerűvé válik. Tomka szerint érdemesebb fenntartani a művészet és a közönség találkozásának varázsát, ami túlmutat a sematikus fejlesztési elméleteken.

A cikk teljes szövege az IETM honlapján érhető el.

Bővebb információ:

IETM;
I: https://ietm.org/en/themes/article/all-we-need-is-audience-development?fbclid=IwAR3DNi2ImVyQ39E8pQTUf2G7h6_phU1LA1cVUty8t_n4x8gT6exYYJbVNy4

Támogatóink: