Németh László életművének vizsgálata [2018-02-21]

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete pályázatot hirdet fiatal irodalomkutatóknak Németh László életművének vizsgálata címmel. (Pályázatfigyelő)


Pályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) Németh László életművének vizsgálata címmel. A pályázatra 18 és 34 év közötti irodalomkutatók küldhetnek be tanulmányokat a következő témákban: Németh László drámaesztétikája a Széchenyi című darab elemzésén keresztül; Németh László prózapoétikája az Irgalom című regény elemzésén keresztül; Németh László Arany János-képe; A modernitásfogalom Németh László esszéiben; Németh László elmélete a műfordításról és a világirodalomról. Csak korábban még nem publikált tanulmányokkal és esszékkel lehet pályázni. A legjobb írások szerzői előadást tarthatnak az MMA MMKI és a Németh László Társaság 2018. decemberi konferenciáján.

Pályázati határidő: 2018. május 31.

Bővebb információ:

Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI); 1121 Budapest, Budakeszi u. 38. - Falusi Márton
E: titkarsag@mma-mmki.hu , falusi.marton@mma-mmki.hu
I: http://www.mma-mmki.hu/hirek-esemenyek.html

Támogatóink: