Az Akadémia bizalmi építésze - kiállítás [2014-04-14]

Az MTA Művészeti Gyűjteményében 2014 áprilisában kiállítás nyílt Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából Az Akadémia bizalmi építésze címmel. A kiállításmegnyitóval egyidőben szakmai konferenciát is rendeztek Ybl Miklós munkásságáról. (Kreatív Európa Iroda)


2014 áprilisában kiállítás nyílt a Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteményében Az Akadémia bizalmi építésze címmel. Az Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából 2014. április 8-án megnyitott kiállítás mellett tudományos konferenciát is rendeztek a Magyar Tudományos Akadémia Székházában és Budapest Főváros Levéltárában. A konferencián építészek és művészettörténészek vették górcső alá Ybl Miklós munkásságát, közéleti szerepét, valamint az Ybl-kutatás legújabb eredményeit. A restaurált terveket bemutató kiállítás 2014. június 8-ig tekinthető meg az MTA Művészeti Gyűjteményében.

Bővebb információ:

MTA Székház, Művészeti Gyűjtemény ; 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.
I: mta.hu/mta_hirei/az-akademia-bizalmi-epitesze-konferencia-es-kiallitas-ybl-miklos-emlekere-az-mta-muveszeti-gyujtemenyeben-133938/ , mta.hu/naptar/?event=4094

Támogatóink: